"Današnje ponovno srečanje finančnih ministrov ter vrh evropskih voditeljev jutri in v petek je zadnja priložnost za preprečitev grške tragedije. Grško prebivalstvo zaradi krize močno trpi že več kot pet let in si poslabšanja razmer resnično ne zasluži.
 
Pogoji za sklenitev dogovora med Grčijo in njenimi upnicami so, kot kaže, izpolnjeni in rešitev je na mizi. Zadnji metri maratona so najtežji, a v ciljni ravnini bomo nazadnje vsi zmagovalci. Sporazum mora prinesti koristi tako Grčiji kot evrskemu območju. Borimo se za stabilno Evropsko unijo skupaj z Grčijo in evrom.
 
Neučinkovit dialog ter večletne politike strogega varčevanja so državo potisnile na rob in na oblast pripeljale stranko, ki se že več mesecev nezrelo igra z življenji Grkov. Kmalu bo jasno, koliko je predsedniku grške vlade Tsiprasu mar za dobrobit ljudi. Grki, ki danes z bančnih računov obupano dvigujejo zadnje prihranke, si zaslužijo bolje.  
 
Vse vpletene strani Socialisti in demokrati zato pozivamo k razumu in odgovorni rešitvi, ki bo obnovila zaupanje med Grčijo in državami upnicami in grškemu narodu vlila upanje. Neuspeh bo imel nepredvidljive in zelo boleče posledice za vse, predvsem pa za Grke same," je še povedala Fajonova.