S predsednikom Dejanom Židanom sta se strinjala, da potrebujemo močno, solidarno in povezovalno Evropo. Evropo po meri Evropejk in Evropejcev.

Nahlesova meni, da se nacionalistične ideje pojavijo iz strahu in njen odgovor je v zavzemanju za demokratične vrednote in vladavino prava. Pomembno je ljudem povedati, da nacionalistična gibanja ne ponujajo rešitev za prihodnost, ampak kvečjemu spodbujajo nemir, zato je naša odgovornost, da jih ustavimo. Treba se je zavzeti za demokratičnost in oblikovati politiko za vse.

"Naše prizadevanje pa je, da se ljudi, ki jih je strah, ne odriva stran, ampak da jih poslušamo in jim pomagamo," je dejala in ob tem poudarila pomen socialne in zdravstvene politike, da ljudi denimo ne bo strah, da bodo v starosti revni. Glede vprašanja migrantov je bila jasna, da se je nujno treba spopasti z vzroki za beg in poudarila sodelovanje vseh držav članic v Evropski uniji in v bližnji soseščini. Sicer pa je Nemčija v procesu priprave novega zakona o priseljevanju, s katerim bodo usmerjali pritok migrantov, saj je Nemčija zainteresirana za prihod nove, še posebej strokovno usposobljene delovne sile.

»Nisem prišla dajat nasvetov, temveč podporo,« pa je bila predsednica SPD nedvoumno jasna pri odgovoru na vprašanje, kaj je svetovala stranki SD za prihajajoče volitve.

Nahlesova se je po srečanju z vodstvom SD udeležila tudi javne tribune o družbi in politiki po meri mladih, na kateri sta se ji pridružila tudi evropska poslanka Tanje Fajon in predsednik Mladinskega sveta Slovenije Tin Kampl.