Dragi državljanke in državljani, cenjeni vsi!

Vesela sem, da se bo letošnje leto kmalu poslovilo. Da bo odneslo s seboj pretrese in dalo prostor priložnostim, ki nas čakajo v prihodnosti. 

Za začetek bomo premagali epidemijo. To je velik razlog za optimizem. Kajti zdravje pomeni vračanje v polno življenje. Pomeni zmožnost povezovanja in premagovanja ovir. Za posameznike in državo. 

Na tej poti ne bomo  prepuščeni sami sebi. Evropska sredstva za okrevanje nam omogočajo vse pogoje  za ponovno gospodarsko rast, za izboljšanje položaja ljudi in večjo socialno varnost. 

V novem letu si bom zato še bolj prizadevala za ukrepe, ki bodo namenjeni izboljševanju vsakodnevnega življenja vsakega posameznika v naši družbi. 

Če bomo vsi razmišljali podobno, če bomo povezani in solidarni, ni razlogov, da bi se bali prihodnosti.

Praznovali bomo sicer drugače, kot smo bili vajeni. A naj nas to ne žalosti. Če samo še nekaj časa zdržimo z ukrepi – maskami, razkuževanjem, razdaljo, si bomo v novem letu lahko veliko bližje.

Vsem vam in vsem, ki jih imate radi, želim vesel božič, v novem letu pa predvsem zdravja. Da si bomo močni in povezani spet zgradili svet, kot ga imamo radi. 

Vaša Tanja