Sočutje in človečnost sta vrednoti, ki ju je migrantska kriza postavila na veliko preizkušnjo. Zadnje tedne imamo tudi slovenski državljani priložnost pokazati, koliko smo v resnici solidarni in strpni. Aktualno dogajanje žal kaže, da je strah preglasil vse vrednote.

Na mednarodni konferenci

"Spodbujanje kulture strpnosti in enakosti v Evropi" 

bomo spregovorili o tem, česa se pravzaprav bojimo in zakaj? Ali se v tem razlikujemo od državljanov ostalih evropskih držav? Kaj moramo storiti, da bomo preglasili strah?

Dobimo se v petek, 11. marca 2016, ob 16. uriPoligonu na Tobačni ulici 5 v Ljubljani.

Konferenco organizirata Stranka Evropskih socialistov (PES) in stranka Socialnih demokratov (SD). Medse smo povabili člane sestrskih organizacij, domače in tuje akademike ter predstavnike civilne sfere.

Prisotnost so med ostalimi potrdili Marije Laffeber, namestnica generalnega sekretarja PES; Tamas Boros, sodirektor Inštitita za politične rešitve, Paul Nemitz, direktor za temeljne pravice in državljanstvo Direktorata za pravosodje na Evropski komisiji, in domači gosti Faila Pašić Bišić, soustanoviteljica društva UP, Neža Kogovšek Šalamun, direktorica Mirovnega Inštituta, Nataša Pirc Musar, predsednica Sveta za odziv na sovražni govor, Nevzet Poric, generalni sekretar islamske skupnosti v Sloveniji .

 

Dogodek bo moderirala Nataša Briški, zagotovljeno bo slovensko-angleško tolmačenje.

 

Natančen program najdete TU.

 

Prijave pa sprejemamo TU.

 

Na mir in upanje!