Čeprav mnoge raziskave dokazujejo, da enakost prispeva k večji raznolikosti in posledično uspešnejši družbi, realnost kaže drugače, saj se žal še vedno spopadamo z neenako obravnavo in neuravnoteženo zastopanostjo spolov.

Utopično je pričakovati, da bomo uspešna, strpna in predvsem napredna družba, če je ženskam marsikje še vedno odvzeta pravica nad nadzorom lastnega telesa.

Nedavno je Evropski parlament zavrnil zelo pomembno poročilo o reproduktivnem zdravju žensk, potem ko so v javnosti zaokrožile številne populistične, neresnične in konservativno obarvane informacije.

Zakaj molčimo?

Naše gostje bodo ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti dr. Anja Kopač Mrak, poslanka v Evropskem parlamentu Edite Estrela s Portugalske, profesorica na Fakulteti za socialno delo dr. Darja Zaviršek, sociologinja dr. Milica Antić Gaber in raziskovalka na univerzi Leeds v Angliji dr. Jana Javornik Skrbinšek.

Pogovor, ki bo potekal v angleškem jeziku, bom povezovala evropska poslanka Tanja Fajon.

 

Vabimo vas, da prispevate k razpravi in se nam pridružite v četrtek, 22. maja 1014, ob 15.30 uri v Dvornem baru, Dvorni trg 2 v Ljubljani. Pogovor bo potekal na prostem.

 

Veselim se srečanja z vami,

Tanja Fajon

evropska poslanka