Poslanci bodo predstavili svoje poglede na zaključke neformalnega vrha predsednikov vlad in držav članic Unije, ki je potekal v Bruslju 30. januarja. Osnutek resolucije, ki jo bo Parlament sprejemal v četrtek, pa poudarja predvsem pomen gospodarske rasti in povečanega zaposlovanja.
V skupini socialistov in demokratov bomo poudarili, da je fiskalna pogodba neustrezen odgovor na reševanje krize. Namesto združevanja Evrope, jo deli, je že včeraj dejal Hannes Swoboda. Poleg tega parlament pri pogajanjih nima zadostne vloge.
Ashtonovo bodo poslanci razpravljali o sankcijah proti Iranu, ki so jih zunanji ministri članic Unije sprejeli 23. januarja, in decembrskih parlamentarnih volitvah v Rusiji.  Razprava o Iranu bo verjetno namenjena predvsem jedrskemu programu te države, medtem ko naj bi poslanci pri točki o Rusiji dali poudarek tudi bližajočim se predsedniškim volitvam. Parlament bo resolucijo o Iranu sprejemal v četrtek, resolucijo o razmerah v Rusiji pa na naslednji seji, 15. februarja v Strasbourgu.


Napovednik ostalih tem.