Ob predstavitvi svoje kandidature je Fajonova med drugim poudarila, da svojo vlogo v vodstvu S&D vidi na področju komunikacij, saj bo skupina "zaradi drugačne sestave parlamenta, prihoda nacionalistov in ksenofobov, vključno s fašisti in neonacisti, morala ravnati bolj odzivno, odločno in jasno, da bodo volivci prepoznali razliko".

"Smo edina politična skupina s poslanci iz vseh 28-ih držav, imamo veliko mladih kolegov, novo generacijo in dobro spolno uravnoteženost. Izkoristimo najboljše, kar imamo, in delajmo skupaj!" je še dodala poslanka Fajonova.

Tanja Fajon, sicer podpredsednica Socialnih demokratov, tudi na ravni evropskih Socialistov PES v novem mandatu v Evropskem parlamentu ohranja eno vidnejših vlog. Kot predsednica Mreže za demokracijo bo v prihodnje s kolegi iz sestrskih strank bdela nad demokratičnimi vrednotami v državah članicah PES, demokratičnim primanjkljajem in morebitnimi kršitvami človekovih pravic ter prihodom nacionalistov in ksenofobov, ki bi v Evropi lahko širili sovražni govor.

 

Vir fotografije: http://www.socialistsanddemocrats.eu/