Pa v zvezi z novo voditeljico oddaje Tarča zasledim stavek: "Z Jasmino bomo skušali targetirati tudi novo publiko; pred njo je težka naloga, saj bo morala dokazati, da lahko tudi ženske vodijo tovrstne oddaje, ki so sicer v večini domena moških, ostro in brezkompromisno."


Bolj kot berem, manj mi je jasno, kaj nam želi RTV SLO s to »informacijo« povedati.


Je to javno in zavestno priznanje RTV SLO,  da so »tovrstne oddaje« načrtno v domeni moških? Da so oddaje takega formata do sedaj gledali samo ostri in brezkompromisni moški, ki so zato zahtevali take voditelje? Da je osnovno merilo za vodenje Tarče ostrina in brezkompromisnost (karkoli že to sploh pomeni)?


Ali je Jasmina Jamnik poskusni zajec, ki bo pokazal, ali ženske sploh zmorejo pripraviti in voditi tako oddajo?  Da bodo v odvisnosti od stopnje njene ostrine in brezkompromisnosti targetirali tudi razočarane gospodinje, ki bodo, če nič drugega,  povzemale voditeljičino modno ozaveščenost, pa gledalce resničnostnih šovov, ki uživajo v aferah, pa mlajše moške, ki raje od nabrušenih možakov gledajo urejene dame, ali morda celo inteligentne študentke, ki bodo vsebino oddaje uporabile v klepetu na fakulteti?


Res ne razumem. Še vedno upam, da je  ta stavek zgolj slabo in ponesrečeno napisano skropucalo za javnost. Me pa obhaja strah:  kaj če gre za dejanski odraz razmišljanja vodstva na RTV SLO, ki se želi v 21. stoletju prodati kot moderna medijska hiša, ki vodenje vsebinsko polemičnih in poglobljenih oddaj prepusti celo – ženskam!? Glede na to, da sporočilo ni bilo zadržano v eni od rtv-jevskih pisarn, ampak je ugledalo luč sveta, se močno bojim, da je moj strah upravičen.   


Draga Jasmina, naj tvoja ženskost vdahne oddaji lastni pečat. Nobena naloga ni lahka, ampak ženske zmoremo, kar je dokazala že marsikatera od novinarskih kolegic v številnih odličnih polemičnih oddajah, v katerih so (tudi z milino in diplomacijo) odprle še tako trdne sogovornike!