Medstrankarski dialog v Beogradu je prva odobrena misija s strani predsednika EP po več kot letu in pol zamrznitve potovanj evropskih poslancev zaradi pandemije covid-19. S tem Evropski parlament ponovno dokazuje svojo jasno zavezanost evropski prihodnosti Srbije. »Zagotovo gre za zelo močan politični signal Srbiji in njenim državljanom, da nismo pozabili na svoje obljube in da v njihovo prestolnico prihajamo v dobri veri, da dosežemo težko pričakovan kompromis za parlamentarne stranke in tiste, ki tokrat ne sedijo v Skupštini. Po večmesečnih konzultacijah z vsemi političnimi strankami, platformami in nevladnimi organizacijami smo v zadnjih dveh dneh končno sedli za skupno mizo in začeli s pogajanji,« je ob koncu misije v Beogradu povedala Tanja Fajon. 
 
»Še veliko je treba storiti za krepitev zaupanja med političnimi silami v državi, a po preteklih dveh dneh verjamem, da smo na pravi poti,« je nadaljevala poslanka. »Bila je dobra in pozitivna atmosfera. Opravili smo konstruktivne in iskrene pogovore ter sprejeli dogovor, da med poletjem pripravimo dokument, podlago za zaključke, ki jih bomo dokončno sprejeli na naslednji, septembrski misiji v Beogradu. Dolgo smo razpravljali o medijski svobodi, kjer je izzivov še veliko. Na mizi imamo konkretne in dobre predloge. Zdaj je treba najti realistične kompromise,« je v imenu delegacije EP dodala Fajon in poudarila, da je glavni cilj njihove misije, da bodo z izboljšavami volilnega procesa in medijske krajine na koncu zadovoljne vse stranke in se udeležile prihodnjih volitev. 
 
Pogajanja v imenu Evropskega parlamenta vodita evropska poslanca Tanja Fajon (S&D/SD) in Vladimír Bilčík (EPP). Letos sta se delegaciji EP pridružila tudi nekdanja evropska poslanca in dobra poznavalca regije Zahodnega Balkana Knut Fleckenstein (S&D, DE) in Eduard Kukan (EPP, SK).