Poslanka čestita obema stranema, saj so ti dogovori ne le pomemben korak za obe državi, temveč  tudi za stabilnost v regiji in za celotno Evropsko unijo:  "Sporazum je pomemben korak v smeri, da bo Kosovo lahko polno sodelovalo in bilo zastopano na regionalnih srečanjih in dogodkih ter bo državi odprl vrata k pogodbenim odnosom z Evropsko unijo."

 Evropska poslanka se je v Prištini sestala med drugim s premierom Thacijem, s predsednikom parlamenta Krasniqijem, notranjim ministrom Rexhepijem, s predstavniki političnih strank in nevladnih organizacij.

V pogovorih so sogovorniki največ pozornosti namenili napredku Kosova, dialogu med Beogradom in Prištino, boju proti organiziranemu kriminalu in korupciji ter demokratičnim procesom v državi.

 Fajonova je Kosovu vnovič zagotovila podporo pri prizadevanjih za čim prejšnjo odpravo vizumov za kosovske državljane. Proces se šele začenja, ovire na poti bodo visoke, njihovo preskakovanje pa bo odvisno predvsem od kosovskih oblasti.

Pred zaključkom dvodnevnega obiska v Prištini se je poslanka udeležila tudi predstavitve knjige Krenimo proti Evropi, za katero je zaslužen Dragan Barbutovski, široko podporo ob izidu pa so ji dali tudi vidni predstavniki Evropske unije in Kosova.