Dogodek gostita evropska poslanca Franc Bogovič (EPP) in Tanja Fajon (S&D), pridružili pa so se jima  tudi predstavniki produkcijske hiše Film IT ter vinarji Aleš Kristančič, Aleks Simčič, Marjan Simčič, Marko Skočaj in Stojan Ščurek, ki v filmu tudi nastopajo.

"Terra Magica je dokumentarec o majhni skupini ljudi, ki je z lastnimi rokami zgradila zgodbo o uspehu in dvignila vinarstvo v Brdih na svetovno raven. To je zadnje dokončano delo žal pokojnega režiserja Jureta Breceljnika, zato smo v produkcijski hiši Film IT še toliko bolj zadovoljni, da se je navkljub vsemu ta magična zgodba prelila na filmsko platno," je v imenu produkcijske hiše Film IT poudaril Slaviša Majstorović.

"Vesela sem nocojšnjega dogodka. Takoj smo vedeli, da je dokumentarni film primeren tudi za evropsko javnost, saj zelo otipljivo orisuje, kako prostor brez meja kot eden največjih dosežkov Evropske unije pozitivno vpliva na vsakdan ljudi. Obenem je pomembno sporočilo, kaj Slovenci imamo: vrhunsko vino, ki je podobno značajem vinarjev – edinstveno in karakterno," je povedala Tanja Fajon (S&D).

Franc Bogovič (EPP) pa je dejal: "Vesel sem, da smo s filmom Terra Magica bruseljskemu občinstvu predstavili vinsko deželo Slovenijo in cvet slovenskega vinarstva iz Goriških Brd. Briški vinarji so lahko zgled vsem Slovencem, kaj lahko dosežemo z jasno vizijo, znanjem, mladostno zagnanostjo in jasnim ciljem biti najboljši na svetu. Verjamem, da smo Slovenci sposobni ustvariti še več tako uspešnih zgodb!"

Predvajanje filma Terra Magica lahko v kratkem pričakujemo tudi v Sloveniji.


Dodatne informacije:

In memoriam – Jure Breceljnik: https://vimeo.com/140860048

Spletna stran dokumentarnega filma Terra Magica: http://www.terramagicamovie.com/

Filmski video napovednik: https://vimeo.com/89942248

Spletna stran ustvarjalcev filma Film IT Production House: http://www.filmit.si/

Kontaktne informacije:

Pisarna evropskega poslanca Franca Bogoviča (EPP): info@bogovic.eu

Pisarna evropske poslanke Tanje Fajon (S&D): pisarna@tanja-fajon.eu