Evropska poslanka Tanja Fajon, sicer podpredsednica S&D in SD, je povedala: »Stanisheva podpiram kot kolego in politika, ki ima vizijo glede zagona gospodarstva, delovnih mest in preseganja socialne krize, kot tudi glede perspektive naše soseščine, posebej Zahodnega Balkana. Socialni demokrati Slovenije novo izvoljenemu predsedniku čestitamo in mu želimo uspešno krmarjenje te druge najmočnejše politične skupine v Evropi, ki vodi boj za napredno in socialno pravično Evropo, takšno Evropo, ki bo skrbela za ljudi in njihovo dostojanstvo in v kateri ne bo mesta za ekstremistična gibanja.«


Kongres stranke PES poteka v znamenju sporočila: "Združeni za delovna mesta". Ob  kongresu sicer potekajo številne aktivnosti, konference in okrogle mize, kjer aktivno sodeluje tudi Fajonova. 
"Vzdušje je odlično. Zavezali smo se proevropski agendi, z jasnimi socialdemokratskimi in naprednimi idejami, pri čemer izpostavljamo boj proti populizmu, razgradnji pravne države in volilni abstinenci. Vrniti se moramo k svojim koreninam in ljudem, kar smo jasno zapisali v štirih sprejetih resolucijah (Združeni za demokracijo, delovna mesta, mir in Načrt za 2019) ki bodo vodilo za naslednji mandat. Naš cilj je postati največja  politična skupina v Evropskem parlamentu na evropskih volitvah 2019," je dogajanja povzela poslanka.
Kongres se bo z izvolitvijo članov predsedstva zaključil jutri popoldan.