“Danes ni zmagovalca. Veliko pa je poražencev. Še največ pa so izgubili volivci, ki so na volitvah izrazili demokratično voljo in dali glas tistemu, ki je predstavil vizijo, rešitve in zaveze za Evropo”, je ob robu glasovanja dejala poslanka Fajonova.

 

“Obžalujem, da so voditelji EU z dogovorom o tem, kdo bo zasedel najvišje položaje v EU, in za zaprtimi vrati preslišali voljo ljudi. Proti kandidatki za predsednico EK Ursuli von der Leyen sem glasovala, ker ostajam zvesta zavezam, ki smo jih Socialni demokrati predstavljali v času evropskih volitev. Gre za načelnost in integriteto. Če damo legitimnost takim postopkom, potem bodo lahko z nami počeli, kar želijo.

 

Socialni demokrati smo na evropskih volitvah z odličnim rezultatom dobili mandat za napredek in spremembe Evropske unije. In za to si bomo prizadevali na vseh ravneh v evropski in domači politiki. Z današnjim glasovanjem je postalo jasno, da se bomo morali za napredno levo - levo - zeleno večino močno boriti. Celotna EK bo šla še čez jesensko preizkušnjo. Ta utegne biti še težja, če prihodnja komisarska ekipa ne bo spolno in politično uravnotežena in zadostno jamstvo za spremembe.”

 

 

Vir fotografije: Socialni demokrati (SD)