Za razsojanje ne v primeru Janša ne v nobenem drugem primeru ne potrebujemo nikakršnih  evropskih resolucij in nasvetov evropskih strank ali političnih skupin. Izrekanje o sodnih postopkih, ki še niso pravnomočni, in impliciranje rezultata sodbe kaže, da se EPP a-priori postavlja v bran svojim političnim akterjem in vrši nedopusten politični pritisk na odločitve sodišča.
S to resolucijo člani SDS in NSi kot člani EPP ponovno dokazujejo, da jim za slovensko državo ni veliko mar, da pa jim je mar samo za svoje interese in ohranjanje razdeljenosti ljudstva.
In še več, s tem ko dodajajo, da »želijo z resolucijo pomagati Sloveniji v težki gospodarski situaciji« izkazujejo neverjeten cinizem in poniževalen odnos do slovenskih oblasti in slovenskih državljanov.
Kar je seveda sramota, kot je sramotno in nedopustno dejstvo, da so slovensko notranjo zadevo (ponovno) izkoristili  za razkazovanje svojih puhlih populističnih mišic v evropskem prostoru.
Verjetno se podpisniki resolucije - ki povečini najbrž sploh ne vedo, da so na ta način pristopili k podpisu o kršitvi vladavine prava, spoštovanja neodvisnosti sodstva ter temeljnih človekovih pravic in svoboščin -  ne zavedajo, da se s tem dejanjem začenja  zaton moči EPP v Evropski uniji.