"Spoštovani!

Vsaka pomoč, vsaka donacija lahko reši človeško življenje! Ljudje v Ukrajini in ljudje na begu iz vojne potrebujejo našo pomoč, zatočišča, zdravila.

Brutalna ruska agresija Putina nad Ukrajino sili v beg milijone ljudi. Spremljamo trpljenje mater, otrok, starejših. Prizori lomijo srca. Nesprejemljivo je, da humanitarni delavci v Ukrajini ne morejo reševati življenj. Begunski val je danes največji po drugi svetovni vojni. A sprejem je topel. Vsak, ki beži pred vojno, mora biti v Evropski uniji dobrodošel. Ljudi moramo sprejeti, jim omogočiti namestitve, zdravnika, šolanje, delo.

Danes govorimo vam, ki ste izgubili življenje, kot ste ga živeli še pred dvema tednoma. Ukrajincem. Hočemo mir. Evropa se je prebudila v drugačen svet. Pa ne le, ker ljudje iščejo nove domove, tudi zato, ker se dražijo energenti, hrana, ogrožena je naša varnost. Vojna in humanitarna katastrofa sta veliki preizkušnji za nas. Potrebujemo enotnost, solidarnost, denar. Ponosni smo lahko, da so države, ki so tradicionalno zapirale vrata, danes ta odprla. Tudi Slovenija. Vsi begunci so ljudje, ne glede na spol, barvo kože, veroizpoved.

Na današnji mednarodni dan žensk so naše misli z ukrajinskimi ženskami, materami, deklicami. V našem in njihovem imenu zahtevamo mir."