Poveličevanje sebe in žaljenje drugih ljudi se vedno izkaže za najslabši možni recept za osebnostno in družbeno rast, o čemer pričajo številna tragična obdobja v človeški zgodovini.
Obžalujem, da so idejni snovalci te neokusne zamisli in njihovi izvajalci s takim obnašanjem vrgli slabo luč tudi na tisti del slovenske družbe, ki se zaveda, da brez strpnosti in kultiviranega dialoga kot narod ne bomo obstali.    
Sebe in Slovenijo so metalci kadavrov osramotili tudi v tujini.  O tem dejanju so namreč poročali tudi drugi evropski mediji in deležna sem bila že nekaterih vprašanj in kritik od kolegov v Evropskem parlamentu. 

Jutri bom v svojem govoru tudi na plenarnem zasedanju ponovno ostro obsodila taka in podobna pritlehna dejanja, saj socialisti in demokrati v Evropskem parlamentu ne smemo dopustiti, da bi širjenje medverske nestrpnosti ostalo neopaženo in nekaznovano.  
V naši politični skupini smo tudi s tem namenom pred dnevi britanskega poslanca Afzala Khana imenovali za posebnega predstavnika za dialog z islamsko skupnostjo, ki bo zadolžen tudi za osveščanje, razvoj politik in sodelovanje z vladami držav članic.