"Izmenjala sva poglede na izvedbo včerajšnjih predčasnih parlamentarnih volitev, ki se jih je udeležila več kot polovica registriranih volivcev. Ministra sem seznanila s prvimi ugotovitvami opazovalcev na terenu, da so te potekale odprto in transparentno, vendar pa da ne smejo zavesti vlade, saj se je potrebno zavedati, da se je pomemben del družbe zavestno odrekel sodelovanju v procesu.

 Z ministrom sva se strinjala, da bodo za državo odločilni prihajajoči meseci, ko bo moral režim uslišati zahteve in pritiske protestnikov na ulici proti vse slabšim gospodarskim razmeram in veliki korupciji," je dejala evropska poslanka Tanja Fajon .

 Govorila sta tudi o razmerah v Siriji, zaskrbljenosti nad vse večjim pritiskom beguncev. Na jordanska tla jih je do sedaj prispelo že 305 tisoč, kar močno bremeni jordansko gospodarstvo in počasni reforme. "Z ministrom sva delila zaskrbljenost glede kopičenja orožja v sosednji državi in radikalizacije islamskih skupin, kar bi lahko ob zaostritvi razmer ogrozilo tudi hašemitsko kraljevino. Minister Judeh me je obvestil tudi o poteku bližnjevzhodnega mirovnega procesa med Palestinci in Izraelci. Strinjala sva se da, zamrznitev procesa krepi nezadovoljstvo med ljudmi," je še dejala članica EU opazovalne misije v Jordaniji, ki bo jutri javnosti v Amanu podala svojo končno oceno o poteku predčasnih volitev.