ki želi s tem sebe in SMC prikazati kot edine, ki so želeli spremembe, a jim to zaradi oviranja “starih struktur”, kot se je sam izrazil, ni uspelo.

Nedvomno mu to prinaša dodaten prostor v medijih, s tem, da se je postavil v vlogo žrtve, pa verjetno računa na dodatne točke na volitvah. A ta vloga po mojem mnenju ni ne všečna ne produktivna. Na koncu bo namreč vseeno moral priznati, da je SMC kot največja koalicijska stranka neposredno odgovorna za zdrse, kot so preplačana maketa 2. tir, neuspeli dogovor s sindikati, neurejeno stanje v zdravstvu ipd.       

Težko verjamem, da bi slovenski volivci to dodatno nagradili. Upam pa tudi, da bodo znali razbrati, da so številne neusklajene poteze v koaliciji, ki smo jim bili priča v mandatu Mira Cerarja, posledica neizkušenosti, in da ni vse, kar je novo, v resnici tudi dobro.    

Sedaj bo, od upoštevanju ustave in zakonov, treba počakati na odločitev DZ in predsednika Republike. Od odločitve slednjega bo odvisno, ali bomo imeli redne ali izredne volitve. Te so v vsakem primeru zelo blizu.

Upam, da se bo SMC v tem času vzdržala nadaljnjih nepotrebnih obtoževanj koalicijskih partneric, potrebujemo namreč čim bolj stabilno delo vlade."