Poslanka je sicer že pred zaslišanjem izrazila pričakovanje, da bodo kolegi priča uravnoteženi in temeljiti razpravi »in ne zgolj politiziranju slovenske notranje zadeve, s katero se morajo sicer ukvarjati slovenski notranji organi.”

Članom odbora sta svoje ugotovitve predstavila Anže Logar, poslanec SDS in predsednik preiskovalne komisije DZ, ki preiskuje politično odgovornost za sanacijo bančnega sistema l. 2013, in novinar Mladine Borut Mekina. Anže Logar se je osredotočil na izsledke preiskovalne komisije, zapisane v poročilu, ki ga je brez glasu proti sprejel tudi Državni zbor RS, Borut Mekina pa je predstavil širši kontekst bančnega poslovanja Slovenije in evropskih držav z iranskimi državljani oziroma podjetji v luči odnosov Irana in ZDA. Ukrepi in sankcije ZDA in posledično različen pristop evropskih držav do Irana so bili namreč ključni za dinamiko bančnih transakcij tistega obdobja.

»Ali so preiskave privedle do razčiščenja zadeve NLB, danes nismo mogli ugotoviti. Vprašanjem o pranju denarja moramo v EU vsekakor posvečati svojo pozornost, odgovornost in sklepe o nadaljnjih ukrepih pa morajo prevzeti v Sloveniji,« je na koncu zaslišanja poudaril predsednik odbora PANA Werner Langen (EPP/CDU).