Pojasniti želimo, kar je poslanka gospodu Dogši tudi že napisala, da pismo nikakor ni mišljeno kot kakršna koli obtožnica, temveč je  zgolj kot mehanizem, s kateirm poslanci, ki ne smejo spregledati državljanskih vprašanj in pobud, neposredno od odgovorne institucije pridobijo uradni odgovor v najkrajšem možnem času. 
Pisno vprašanje (ki ima predpisano obliko) Evropski komisiji je nastalo na osnovi pisma Terezije Štefančič in informacije, da gospa od EK in Olafa ni dobila odgovorov. 
Tanja Fajon je kot članica odbora CRIM zelo pozorna na vprašanja korupcije in goljufij in želi, da v takih primerih državljani - poleg domačih - dobijo jasne odgovore tudi od evropskih institucij. Navsezadnje je to njena poslanska dolžnost.

Pismo smo javno objavili zato, ker gre za javno informacijo, dostopno na spletnih straneh Evropskega parlamenta. Vedno objavimo tudi odgovor Evropske komisije.

Poslanka z vprašanjem Komisiji ne želi nikogar obtoževati ali diskreditirati, vprašanja so zgolj povzetek napisanega iz pisma - vir je naveden in se nanj že na začetku sklicuje.
In samo tako gre pismo tudi razumeti. 
 
Če je EK že raziskala in odgovorila na ta primer,  potem bo tokratni odgovor nedvomno potrdil besede gospoda Dogše  - in prav nikakršnih razlogov ni, da jim poslanka ne bi verjela - kar bo tudi za pobudnico vprašanja gospo Štefančič in ostale, ki mislijo ali trdijo podobno kot ona v svojem pismu, jasen signal, da je epilog glede prestrukturiranja tovarne dokončen.