»Ideja je čudovita, združiti zdravo in poučno z zabavo. Posebno doživetje je spet sesti v šolske klopi, poklepetati z učitelji, ki so me učili leta nazaj, in se družiti z osnovnošolsko mladino!«
Za otroke v vrtcih in šolah in za njihove goste se je namreč dan začel s pravim tradicionalnim slovenskim zajtrkom. Pojedli so črn kruh z maslom in medom, jabolko in popili mleko. Vsi proizvodi so bili slovenskega izvora, kar je tudi eden od ciljev projekta Slovenski zajtrk, ki je nastal na pobudo čebelarske zveze, pod pokroviteljstvo pa so ga vzela ministrstva za šolstvo in šport, kmetijstvo in zdravje.
Namen projekta je izobraževati in informirati šolajočo se mladino o pomenu zajtrka v okviru prehranjevalnih navad, o pomenu in prednostih lokalno pridelanih živil, pomenu kmetijske dejavnosti za okolje in pomenu čebelarstva za kmetijsko pridelavo. Pomembno je tudi splošno ozaveščanje mladine o pomenu zdravega načina življenja, vključno z gibanjem in izvajanjem športnih aktivnosti.
Po zajtrku je Tanja obiskala še Srednjo medijsko in grafično šolo, kjer je kot ambasadorka skupaj s kolegom Ivom Vajglom z dijaki zaključila projekt Mlade ideje za Evropo. Projekt dijaki izvajajo še v 15 -ih državah članicah, cilj pa je, da oblikujejo politike, ki jih potem prenesejo do dejanskih odločevalcev, ti pa jih poskušajo upoštevati pri svojem delu. Dijaki so oba gosta očarali s svojo iskrivostjo, inovativnostjo in motiviranostjo za ustvarjanje. Razpravo so posneli, saj bodo o dogodku naredili posebno oddajo.
Poslanka bo vikend preživela v Tolminu in Ravnah na Koroškem, kjer bo kandidatoma SD za poslanca v DZ pomagala pri njuni kampanji.