»Verjamem, da je skupni cilj zdravstvenih delavcev, politikov, bolnikov in ljudi zagotavljati storitve, ki so najboljše in v vseh državah članicah enake na vseh stopnjah boja proti raku – presejalnih testih, diagnozi, dostopu do zdravljenja, zdravilih in inovacijah. Kot poslanka sem vedno pripravljena podpreti vsako pobudo, ki bolniku prinaša koristi - pa naj gre za medicinske, farmacevtske, znanstvene, psihološke, stanovanjske, zdravstvene ali druge storitve,» je dejala poslanka, ki je tudi sama bolnica s kronično obliko krvnega raka in je svojo zgodbo predstavila tudi številnemu občinstvu.  

»Iz svoje bolezni sem se naučila dveh lekcij: zaupati in se boriti,« je povedala poslanka, ki je poudarila, da je vseskozi popolnoma zaupala slovenskim zdravnikom, ki so vrhunsko usposobljeni, zaradi česar so bolniki v Sloveniji deležni sodobnega in s tujino povsem primerljivega zdravljenja.

Pri tem je omenila tudi nekaj izzivov, med drugim nujnost decentralizacije zdravljenja, skrajšanje za bolnike mučnega čakanja na kemoterapijo na onkološkem institutu ter rešitev prostorske stiske, ki je predvsem huda v hematoloških ambulantah v Ljubljani.

Poziv k hitri rešitvi akutnega stanja pulmološke in hematološke ambulante na Polikliniki v Ljubljani je aktualen tudi v luči skorajšnjega obeleženja dneva krvnih bolezni 15. septembra – Tanja Fajon se bo kot članica Društva z redkimi krvnimi boleznimi udeležila aktivnosti, ki jih prireja društvo.