V vlogi podpredsednice Skupine naprednega zavezništva socialistov in demokratov v Evropskem parlamentu je predstavila trenutno politično klimo v Evropi, ki jo zadnje čase krojijo predvsem neenotna stališča glede odgovora na migrantsko krizo.

Člani SD Črnomelj so predstavili svoje aktivnosti in načrte za leto 2016, kot tudi skrbi, ki jih pestijo. Izpostavili so novembra postavljeno žičnato ograjo, ki škodi tudi sicer eni najbolj čistih rek pri nas, reki Kolpa. Kolpa je bila leta 2010 nagrajena s prestižnim priznanjem "Evropska destinacija odličnosti", lokalno prebivalstvo si prizadeva, da bi tja privabili čim več turistov, medtem ko žičnata ograja v reki ruši vse njihove plane, hkrati pa ni učinkovita. Podpredsednica SD-ja Fajonova je prisluhnila njihovim skrbem in obljubila, da se bo o tem pogovorila na srečanju vodstva stranke.

Skupaj s predsednikom SD Črnomlja Samerjem Khalilom je Fajonova podelila častna priznanja najbolj zaslužnim članom, ki so s svojimi prizadevanji in aktivnostmi bistveno prispevali k uspešnemu delu stranke.

 

Fotografije: Arhiv SD Črnomelj