»Bosna in Hercegovina sodi v Evropo in mladi zaslužite napredek, varno in dostojno prihodnost. Evropski sen ni mrtev in nismo pozabili na vas,« je poudarila poslanka. »Politika širitve na Zahodni Balkan mora ne glede na krize v Evropski uniji ostati visoko na politični agendi.«

Mladi so poslanki zastavili veliko vprašanj, začenši s konkretnimi koraki, ki jih nameravajo narediti evropski politiki na poti vključevanja BiH v Evropsko unijo, ob čemer so izrazili tudi dvom v iskrene namene besed, ki prihajajo iz Bruslja. Zanimali so se za možnosti študentskih in dijaških izmenjav in črpanja iz evropskih skladov, za okoljska vprašanja, razvoj turizma, kmetijstva, veliko vprašanj je bilo povezanih z enakopravnostjo, s človekovimi pravicami po vstopu BiH v EU, tudi glede pripadnikov LGBTI skupnosti. Mladi so izrazili željo, da bi se čim prej otresli vojne in povojne dediščine, ki zaradi političnih tenzij v regijo prinaša nepotreben nemir in zavira napredek.

Jutri bo poslanka v mestni hiši v Bihaću s soglasnim mnenjem profesorskega zbora promovirana kot častna doktorica znanosti Univerze v Bihaću.