Spoštovani.

Zelo kritična bom do avstrijskega predsedstva. Pravite, da se moramo z izzivi migracij spopadati na vseh ravneh. Delate pa žal ravno nasprotno!

Vso energijo usmerjate izključno v varnost. Varnost Evropejcev je pomembna. Se strinjam. Ampak varnosti ne bo, če gradimo trdnjavo Evrope, če ne bomo imeli učinkovite evropske migracijske in azilne politike. In če bodo ljudje zunaj evropskih zidov še naprej umirali.

Upravljanje z migracijami NE pomeni krepitev varnosti!

V Evropskem parlamentu smo pred poletjem sprejeli vso potrebno zakonodajo za učinkovito upravljanje z migracijami. Pogajali smo se v dobri veri in dosegli dogovor z evropskimi vladami. Vi pa želite zdaj že dosežene dogovore vnovič odpreti. To govorim kot poročevalka za uredbo o kriterijih za mednarodno zaščito.

In to ni edini evropski dogovor glede prenove azila, ki ga zdaj želite razbiti.

In ne le to, vaša država resno spodkopava tudi Schengen z neupravičenim podaljševanjem notranjih mejnih kontrol. Tudi na meji z mojo državo Slovenijo.

Ljudem žal doma tega ne morem pojasniti. Zato vas pozivam, da bolj odgovorno in razumno vodite unijo do konca leta, ker nam je mar, kaj se dogaja z Evropo.