Evropska poslanka Tanja Fajon je posnela video nagovor, ki si ga lahko ogledate na spodnji povezavi (tu):

 

Moji delovni načrti so zastavljeni podobno kot doslej: biti dejavna, prodorna in načelna. Predvsem želim še naprej vzdrževati stike z vami državljani, poslušati in slišati vaše mnenje in ga po najboljših močeh prenesti med odločevalce v Bruslju. Pri tem vam, enako kot doslej, ne bom obljubljala nemogočega, ne bom olepševala dejstev in bom argumentirano zagovarjala svoje mnenje, saj ne želim postati nabiralka političnih točk na račun lepih, a praznih besed. Takih imamo v politiki in drugod že veliko preveč.

Pri svojem delu sem včasih deležna tudi žaljivih in nasilnih komentarjev, vprašanj, celo groženj. Zaradi vseh mogočih razlogov, nemalokrat tudi povsem izmišljenih. V takem sovražnem govoru ne bom sodelovala, saj je ena od mojih osebnih zaobljub ohraniti svojo pozitivno naravnanost in spoštljiv odnos do vsakogar. To je edini način in edina možnost, da ljudje, različni kot smo si, sobivamo v miru.

Vsi, ki si to želite, ne glede na različnosti, ste dobrodošli, da z menoj soustvarjate danes in jutri. Moje aktivnosti, ki jih lahko javno spremljate, so tudi vaše.

V četrtek, 12. januarja, vabim v Rogaško Slatino na konferenco o vključevanju priseljencev v izobraževalne sisteme držav gostiteljic, ki jo organiziram s podporo ministrstva za izobraževanje. Več informacij najdete na moji spletni strani.  

V tednu po konferenci bomo poslanci na plenarnem zasedanju v Strasbourgu izvolili novega predsednika Evropskega parlamenta in takrat se spet oglasim v živo. 

Želim vam prijeten zimski januar.