V ospredju je bilo vprašanje beguncev in strah, ki je prisoten med ljudmi. "Ne govorimo o številkah, temveč o ljudeh, ki so nekoč imeli dostojno življenje, delo, družino. Kako bi sami reagirali, če bi prišli v situacijo, ko zaradi vojne in nasilja zapustiti svoj dom? Povezovati begunce s terorizmom, na pamet govoriti o kriminalcih in širiti strah med Evropejce je neodgovorno," odgovarja evropska poslanka Pomembno pa je, da vlada pripravi ustrezne programe za integracijo beguincev.

Ob vprašanjih o čezatlantskem trgovinskem sporazumu t.i. TTIP poslanka poudarja, da smo ravno Evropejci dosegli to, da danes pogajanja potekajo veliko bolj transparentno: "Moja želja je, da bi o dogovoru med EU in ZDA, če bo do njega sploh prišlo, odločali tudi nacionalni parlamenti, kjer sedijo neposredno izvoljeni predstavniki ljudstva." Meni, da so strahovi marsikdaj upravičeni, pričakovanja o ugodnostih za evropsko gospodarstvo pa prenapihnjena. 

Širitvena politika je Sloveniji prinesla velike koristi: "Veliko evropskega denarja smo počrpali za naš napredek in razvoj. Skoraj v vsaki slovenski vasi najdemo ceste, šole, infrastrukturo, postavljeno z evropskim denarjem. Širitev prinaša tudi mir in stabilnost našim soseskam ter krepi odnose med ljudmi.” 

Tanja Fajon je odgovarjala še na številna druga vprašanja, izogniti se ni mogla niti aktualnim notranjepolitičnim temam, kot so Telekom ali delovanje pravne države.

Na kritike, da evropski poslanci in politiki na splošno ne opravljajo svoje funkcije v korist državljanov, je Tanja odgovorila, da vse res ni idealno, da pa bi morali državljani predvsem bolje spoznati delo poslancev in ekip in bi na podlagi te izkušnje morda spremenili svoje mnenje. Klepetalcem je zatrdila, da se trudi za odpravo težav in pomanjkljivosti tako v evropskem kot slovenskem prostoru. "S podporo vseh vas, ki želimo isto - narediti našo državo prijazno in varno za vsakogar," je zaključila, nato pa odhitela v plenarno dvorano na predstavitev svojega poročila o pametnih mejah.