Gre za modro in pogumno odločitev, ki potrjuje zrelost hrvaških državljanov, ki kljub gospodarskim in finančnim težavam v Evropski uniji razumejo izjemne koristi, ki jih prinaša evropsko povezovanje. Čestitam državljanom naše sosednje države in odgovornim politikom za vse njihove napore pri doseganju tega cilja. Članstvo Hrvaške v EU bo okrepilo gospodarsko in politično sodelovanje med Slovenijo in Hrvaško in vneslo novo pozitivno dinamiko v regijo. Prepričana sem, da bo današnji "da" na referendumu na Hrvaškem še spodbudil nadaljnja prizadevanja za izvajanje nujnih refom, ki jih mora država izvesti na njeni poti v Unijo.
Sanje Hrvatov, da bodo postali del evropske družine bodo kmalu postale resničnost. Rabimo Hrvaško v EU. Dobrodošlica 28. članici ne pomeni le močnejše Evrope, ampak je tudi pomembno sporočilo, posebej državam Zahodnega Balkana, da se proces širitve EU nadaljuje.
Kot evropska poslanka in podpredsednica skupnega medparlamentarnega odbora EU Hrvaška se veselim tudi čimprejšnjega prihoda hrvaških kolegov in prijateljev kot opazovalcev v Evropski parlament.