V resoluciji poljskega poročevalca Kryzstofa Liseka (EPP) so se poslanci strinjali, da je treba okrepiti podporo Evropske unije suverenosti in ozemeljski celovitosti Gruzije, še naprej dejavno sodelovati pri reševanju konflikta, med drugim tudi s podaljšanjem mandata nadzorne misije EU po 15. septembru 2011. 
'Današnje spodbudno sporočilo Gruziji ima velik pomen. Priznavamo, da je država, ki je med najbolj uspešnimi partnericami vzhodnega partnerstva pri sprejemanju in izvajanju reform,  v zadnjih letih dosegla velik napredek na poti demokratizacije in evropeizacije'', je ob robu glasovanja dejala poročevalka v senci, evropska poslanka Tanja Fajon S&D/SD.
"Gruzija je na pravi poti, vendar jo spodbujamo k nadaljevanju reform, zlasti na področju sodstva, zagotavljanja pravic delavcev in žensk ter k  boljšemu vključevanju manjšin'' je še dodala Fajonova.
''Poleg reform, ki določajo hitrost napredka države, je izjemnega pomena iskanje rešitev za Abhazijo in Južno Osetijo. Gruzija in Rusija  se morata izogibati retoriki, ki bi vodila v nove konflikte. Obe strani pozivamo k pogovorom na najvišjih ravneh, saj je treba nujno otopliti odnose med  Tbilisijem  in Moskvo'',  je še dodala Fajonova.
Evropska poslanka je pri oblikovanju resolucije Gruzijo posebej pozvala še k nadaljnji ureditvi medijskega okolja, zagotovitvi svobode izražanja in medijskega pluralizma, k večji zaščiti novinarskega poklica in transparentnosti lastništva medijev. Prav tako je državo opozorila, da se mora še bolj potruditi pri odkrivanju in kaznovanju korupcije v visoki politiki in državni upravi.