"To, kar se dogaja v Bolgariji, v katero se zateka na tisoče beguncev iz Sirije in Afganistana, je grozljivo. Vnovič smo priča tragičnim zgodbam in človeškim tragedijam na zunanjih mejah Unije. Strinjam se, da je na  preiskusu naša evropska solidarnost. Klicu na pomoč moramo prisluhniti. Bolgarija in vse države unije ne smejo dovoliti, da bi na mejah zavračali ljudi, ki iščejo in potebujejo mednarodno zaščito. Skrbi me odločitev Bolgarije, da na meji s Turčijo postavi začasno ograjo. Bo Evropa res dobila podobo trdnjave? Ne želim si tega.

Upam, da Bolgarija, ki se sooča z resnimi izzivi, beguncem ustrezno omogoči prebivanje na dostojen način in varovanje pravic. Gre za izjemne priseljenske pritiske. A beguncem je treba ali preko mehanizma solidarnosti ali na drug način zagotoviti ustrezno pomoč. Odgovornost je skupna. Gre za ljudi, ki so posebej občutljivi, in vsak dan neukrepanja je lahko usoden za novo življenje."

Govor si je moč ogledati s klikom na povezavi http://www.europarl.europa.eu/sides/getVod.do?mode=unit&language=SL&vodId=1391622782603