Spoštovani,

govorimo o tem, kako bi Komisija delovala bolj učinkovito. Da, kakovostna socialna agenda, ki gre z roko v roki s premišljenimi gospodarskimi politikami, je predpogoj za zmanjševanje brezposelnosti. Da, trajnostni razvoj bomo dosegli le, če bomo skupaj odgovorili na izzive klimatskih sprememb in globalizacije. In da, Unija bo vodilna globalna sila le, če bomo govorili z enim glasom.

Vendar Komisija ne bo dosegla absolutno ničesar brez doslednega spoštovanja naših vrednot.

Slovenski državljani so na dobri poti, da zgubijo zaupanje v Komisijo. Po tem, ko je komisija botrovala dogovoru o arbitraži med Slovenijo in Hrvaško in sodelovala pri odločitvi, da je to del hrvaškega pristopnega paketa, je sedaj neodločna. Zakaj se spoštovani Timmermans ne zavzamete glasno, da gre v primeru nedavne odločitve uglednih mednarodnih sodnikov o meji med državama za spoštovanje mednarodnega in evropskega prava?!

In tega nas je lahko najbolj strah: ko bodo državljani naše Unije začutili, da Komisija namesto v interesu vseh EU državljanov dela v interesu nekaterih držav ali skupin, bo prepozno za delovni program in kakovostne politike.

VIDEO POSNETEK GOVORA