Migracije - krasno, da imamo evropsko obmejno stražo, ampak razmislite – kaj nam bodo pomagale še tako nepropustne meje in ograje, če imamo znotraj meja države, Madžarsko na primer, ki za mastne zaslužke prodajajo prebivališča za bivanje. Zato postavite jasna skupna pravila, predvidite sankcije za kršitelje.
Kar se dogaja v Siriji, je prešlo meje razumevanja. Ban Ki Moon je stanje pri Aleppu označil hujše od klavnice! Kje je Evropska unija, medtem ko sirska vlada z Rusijo kolje nedolžne ljudi in zavrača mir v Siriji? Čigavim interesom sledi mednarodna skupnost, ko noče najti dogovora o premirju? In povejte, čigavim interesom sledi EU? Državljani hočejo odgovor!

Ob oziranju preko meja pa voditelji vseeno ne bi smeli pozabiti tudi, da se v naši sredini medtem dogajajo še mnoge druge stvari, ki zahtevajo takojšnje ukrepanje. Od referendumov, katerih vsebina članicam EU ne more biti v čast, do grobega in neposrednega zatiranja pravic žensk, kar mnogi v EU tako radi očitajo muslimanskim prišlekom. Imamo velike gospodarske izzive, začenši s pripravo podjetij na novo poslovanje z Združenim kraljestvom, dokončati moramo izzive davčnih zakonodaj, zagotoviti moramo ljudem delo in plačilo. Besed se žal ne da jesti."