"Spoštovani plenum!

Evropski voditelji bodo na vrhu pretresali evropsko gospodarstvo. To ni dovolj! Skrajni čas je, da gospodarstvo povežemo z varovanjem okolja in zavarujemo delavce tam, kjer izginjajo delovna mesta. To nam sporočajo mladi, ljudstvo. Po glasovanju v britanskem parlamentu lahko samo upamo, da ne bo trdega Brexita.

Odgovornost je tokrat še večja, saj bo to zadnji vrh pred evropskimi volitvami. Naši državljani pričakujejo ukrepanje, a bojim se, da bo Unija znova izpustila priložnost. Poglejmo samo spodletelo migracijsko politiko. Ta bo pod drobnogledom ljudi!

V parlamentu smo sprejeli vso zakonodajo, ki bi zagotovila učinkovito upravljanje z migracijami in varne meje, krivci so v evropskih vladah in nacionalističnih politikah. Na te moramo pokazati s prstom.

Voditelje držav, ki so največji zaviralci evropskih rešitev za migracije, poznamo. Njihovi razlogi so populistični, preostanek unije jemljejo za talce – vse na podlagi ustrahovanja.

Po tem, ko so s populističnimi lažmi zastraševali svoje volivce v zameno za njihov glas, so namreč sami preveč strahopetni, da bi priznali, da je skupna migracijska politika nujna za preživetje Evrope!

Kakšna je vest voditeljev, ki ignorirajo skrbi državljanov? In migracije so že pet let zaporedoma po raziskavi Evrobarometra največja skrb Evropejcev. S kakšnim obrazom stopajo pred volivce?

Želim si, da bi tokrat volivci zbrali pogum in s svojim glasom za razumno, drugačno, napredno in socialno pravično Evropo dokazali, da nevarni populizem, nacionalizem in strahopetnost niso vrednote Evrope in da si resnično zaslužimo drugačno prihodnost. To je pot, ki jo zagovarjamo napredne sile, Evropa za ljudi.

Hvala."