Podprli so povečanje sredstev za inovacije in razvoj ter kohezijske in strukturne sklade. Prav tako so podprli pomoč razvoju in demokraciji v državah zunaj Evropske unije. Če se bosta Parlament in Svet EU strinjala, bo EU proračun za prihodnje leto dobila decembra letos.

Povečanje sredstev za upravljanje z begunskimi in migracijskimi tokovi ter odločen "ne" krčenju proračuna Skladu za begunce je poslanka Tanja Fajon pohvalila. Dejala je:  "Ponosna sem, ko vidim, da naša prizadevanja niso zaman. Podpora Parlamenta tem pomembnim temam, prevečkrat populistično obarvanim, daje upanje dejavnejši vlogi EU. Upam le, da ta ne bo usmerjena k zapiranju meja, temveč k skupni politiki upravljanja in solidarnosti."

EP je glasoval tudi o stroških lastne administracije. Pred glasovanjem je bilo ogromno polemik glede krčenja plač in stroškov poslancev.

Fajonova je po glasovanju dejala: "Delovanje parlamenta stane vsakega državljana tri evre na leto (cena skodelice kave in /ali sendviča).  Povišanje za leto 2012 je pod stopnjo inflacije in znaša le 1,46 odstotka. To pomeni, da bo Parlament svojo porabo zmanjšal. V nasprotju z javnim prepričanjem pa poslanci nimamo pristojnosti, da bi v proračunskem procesu zniževali poslanske plače. Morda se tudi zato med ljudmi širi napačno mnenje, da nismo naklonjeni varčevanju oziroma da nočemo varčevati pri sebi."

Poslanka še dodaja, da "smo v S&D zahtevali in danes tudi dosegli popolno zamrznitev vseh odhodkov za poslanske parlamentarne dejavnosti in dodatkov do konca parlamentarnega mandata, strožji pravilnik o izplačevanju dnevnic, zamrznitev splošnih stroškov za delovanje pisarne ter podprli priporočila za uporabo t.i. fleksi letalskih vozovnic v ekonomskem razredu. Podprli smo zmanjšanje stroškov prevajanja in tolmačenja – to za parlament sicer predstavlja velikanski izziv, vendar bomo s tem prihranili 18 milijonov evrov na leto, ne da bi pri tem ogrozili večjezičnost."