''Prvi korak k realizaciji slovenskega nacionalnega interesa je storjen. Naše pristanišče Koper je uvrščeno v baltsko-jadranski koridor,'' je ob robu glasovanja svoje zadovoljstvo izrazila evropska poslanka Tanja Fajon in dodala, da so da bili danes izglasovani pomembni amandmaji k poročilu o bodočem jedrnem prometnem omrežju na ravni EU.

''Ob umestitvi Kopra v koridor, ki povezuje jadranski bazen in Baltik, pa je izjemno pomembno, da smo uspeli v jedrnem omrežju ohraniti tudi mediteranski koridor, ki bo povezal vzhod in zahod EU prav čez našo državo na relaciji Koper/Divača, Ljubljana, Pragersko. To je izjemnega pomena za razvoj EU ter strateškega pomena za prihodnost Slovenije.''

Kot še dodaja poslanka Fajonova, Evropa ne bo izšla iz krize, če ne bo dodane vrednosti vseevropskih projektov, podprtih z ustreznimi finančnimi sredstvi, ki bodo lahko povezali državljane EU in regije ter delovali kot katalizator za spodbujanje rasti, konkurenčnosti in zaposlovanja. S Svetom bo sedaj treba najti dogovor, saj želimo obdržati prvotnih 50 milijard evrov, ki jih predlaga Komisija za proračunsko obdobje 2014-20. Države članice bi namreč rade zmanjšale proračun na 36 milijard, kar pa bi bila za prihodnost Evrope katastrofa, je zaključila poslanka.