"Letos v EU obeležujemo leto dejavnega staranja in solidarnosti med generacijami, zato sem mnenja, da moramo pozdraviti in počastiti samoiniciativnost mladih organizatorjev in prostovoljcev projekta Simbioz@ e-pismena Slovenija, ki so zasnovali in odlično izpeljali prvi vseslovenski projekt, ki je dejavno povezoval dve generaciji slovenske družbe," je nominacijo komentirala evropska poslanka Tanja Fajon.     

 Namen projekta Simbioz@, ki bo v letu 2012 potekal že drugič, je preko medgeneracijskega sodelovanja zagotoviti in izboljšati računalniško pismenost med starejšimi. Projekt je v letu 2011 potekal na 230 lokacijah po Sloveniji, zajel 5706 udeležencev med 41. in 91. letom starosti in k sodelovanju privabil 2413 prostovoljcev med 11. in 50. letom starosti.  

 "Projekt Simbioz@ je idealna platforma za medgeneracijsko sodelovanje in vključevanje starejših v sodoben, informatiziran svet. Verjamem, da ima projekt tudi svetlo evropsko prihodnost," je dejal vodja projekta v letu 2011 Borut Jeglič.rn

 "Projekt Simbioz@ spodbuja tako prostovoljstvo kot medgeneracijsko sodelovanje in je uspešno dvignil raven računalniške pismenosti pri starejših generacijah. Po mojem mnenju, si projekt zasluži dodatno pozornost in spodbudo tudi za naprej, zato predlagam celotno ekipo, skupaj z vsemi prostovoljci za nagrado Državljan Evrope," je svojo nominacijo utemeljila Tanja Fajon.    

 "Žiga, kaj pomeni www, me je vprašala babica. Nisem ji odgovoril sam, rodila se je Simbioz@ in več kot dva tisoč mladih je odgovarjalo babicam in dedkom na vprašanja, ki so bila povezana z računalniki. Povedano preprosto, v duhu medgeneracijskega sodelovanja smo povezali Slovenijo. Potencial, da povežemo Evropo in svet je gotovo pred generacijo Y," je idejo in iniciativo projekta komentiral pobudnik projekta Žiga Vavpotič.rn

 ''Projekt Simbioz@ je odličen primer povezovanja generacij, učenja osnov računalništva in širjenje prostovoljstva. Verjamemo, da je lahko projekt Simbioz@ vzor pozitivnim vrednotam in da ima lahko pomemben vpliv na razvoj ne samo slovenske temveč tudi evropske družbe,'' je zaključila vodja projekta Simbioz@ 2.0 (kot se projekt imenuje v letu 2012) Tanja Mozetič.