Podpredsednica parlamentarne skupine za medije in poročevalka v senci Tanja Fajon (S&D/SD) je pred glasovanjem povedala: "V svojem poročilu je Graham Watson želel dobronamerno zagotoviti tudi nadaljnjo podporo Evropske unije mednarodnemu kanalu z novicami Euronews, ki oddaja program v 13 jezikih in ga je prek satelitske povezave mogoče spremljati po vsem svetu. A dejstvo je, da Euronews ne sme služiti morebitnim propagandnim interesom evropske diplomacije. Zato je pomembno, da sem v pogajanjih preprečila ponesrečen poskus, da bi o radioteleviziji govorili zgolj kot o orodju v diplomaciji Evropske unije.

Euronewsu bi morali zagotoviti sredstva za nadaljnje delovanje v različnih jezikih, tudi neevropskih, a podporo moramo zagotoviti tudi drugim neodvisnim in profesionalnim radijskim in televizijskim medijem v tretjih državah, ki spoštujejo novinarsko neodvisnost in uravnoteženost.

Pozvali smo k razmisleku o vzpostavitvi evropske radijske postaje, ki bi jo bilo mogoče spremljati po vsem svetu. Evropski diplomaciji pa smo priporočili, da se hitro odzove, kadar so moteni satelitski signali evropskih medijev ali kadar oddajanje le-teh prekinejo vlade tretjih držav.

Novinarstvo je poslanstvo, ki služi narodu in ki brani demokracijo družbe, svobodo govora in človekove pravice s tem, da prenaša in posreduje verodostojne, preverjene, kritične in kakovostne informacije. Takšno vlogo medijev mora zagovarjati tudi evropska zunanja služba pri postavljanju temeljev naprednih družb, institucij in demokracije."