Človeške organizacije potrebujejo vodje z integriteto, ki se znajo in zmorejo suvereno in odgovorno odločati, ki imajo občutek za pravičnost, načelnost in etiko. Z zaupanjem takemu človeku ljudje poskrbimo, da se spoštujejo jasno začrtana pravila in meje, ki si jih postavljamo.

Fajonova je zbrane v Sarajevu opozorila, da takšnih politikov v Bosni in Hercegovini na veliko žalost  še ni, kar se odraža pri vodenju države.
"Oblikovanje vlade je nujno potrebno! Pogoji za vstop v EU drugače ne bodo nikoli izpolnjeni!" je poslanka poudarila v intervjuju za tiskovno agencijo SRNA. Po njenih besedah bi namreč voditelji morali prevzeti odgovornost, ki so jim jo zaupali državljanke in državljani na lanskoletnih volitvah.
Fajonova je o morebitnih prihajajočih rešitvah vladne krize dejala, da "odprti dialog še vedno ne pomeni, da je rešitev pred vrati. Ne pričakujem čudežev po enajstih mesecih te pat pozicije," in dodala, da "imamo ta trenutek upravičeno več razlogov za pesimizem, kot optimizem," a da sama ostaja optimistična, ker si to državljanke in državljani zaslužijo.
Prav tako je evropska poslanka izrazila zaupanje v novega vodjo Delegacije EU v BiH in posebnega predstavnika EU za BiH  Petra Sorensna: "Poznam ga. Ima veliko izkušenj in dobro pozna regijo. Njegov cilj bo doseči temeljni dogovor o ustavnih spremembah in zagotoviti, da država postane učinkovita."

Na konferenci se je sicer zbralo veliko število strokovnjakov iz poslovnega sveta držav Zahodnega Balkana, ki so na različnih panelih in delavnicah razpravljali o modernih tehnologijah in upravljanju podjetij in družbe.