''V zadnjih dneh smo zelo zaskrbljeno gledali izbruh nasilja na Bližnjem vzhodu, humanitarno katastrofo in številne žrtve med civilisti, zlasti ženskami in otroki. Glasno pozdravljam prizadevanja egiptovskih oblasti, ki jim je s pomočjo ZDA uspelo uresničiti premirje in sprti strani posesti za skupno mizo. Podpiramo rešitev, ki bo koristna in sprejemljiva za obe strani, prav tako pa podpiramo proces, katerega cilj bo nastanek palestinske države, kajti le to lahko prinese trajen mir v regijo,'' je še dejala evropska poslanka.

Evropski parlament je v resoluciji ostro obsodil včerajšnji bombni napad v Tel Avivu, obenem pa pozval Izrael, naj deluje v skladu z mednarodnim humanitarnim pravom in človekovimi pravicami in naj nemudoma omogoči dostop mednarodne humanitarne pomoči. Na drugi strani pa opozarja Hamas, da se tesno drži dogovora o prekinitvi ognja ter se resno in odkrito loti pogovorov in mirovnega procesa.
''Le trajno premirje bo omogočilo in dalo EU in Egiptu priložnost, da od Izraela zahtevata izpolnitev svojih obveznosti v skladu z mednarodnim pravom ter tako izboljšata položaja prebivalcev Gaze,'' je zaključila Tanja Fajon.