»Kaj je hiša? Kaj je dom? Kaj je družina? Vse je stvar posameznika in okoliščin. Ti pa niso pravilni ali napačni. Samo  - so. Dopustimo dejstvo, da tudi ljudje preprosto smo. Razlogov, da 20. decembra obkrožimo ZA, je ogromno. Prispevali bomo k boljši družbi prihodnosti, kjer bomo resnično vsi enaki, strpni, odprti in napredni. Razveselila me je velika podpora kolegov v Evropskem parlamentu, ki so v zadnjih dneh izrazili podporo kampanji,« je med drugim dejala Fajonova.

In pozvala volivce: »December je mesec veselja in praznikov, in upam, da bo po referendumu tudi mesec veselja in ljubezni za vse – ne glede na spolno pripadnost. Socialni demokrati pozivamo vse, da se udeležijo referenduma in obkrožijo ZA.«

Na tiskovni konferenci so svoja stališča do prihajajočega referendumskega vprašanja predstavili še vodja poslanske skupine Združene levice Luka Mesec ter strokovnjaki z različnih področij: psihologinja Gabi Čačinovič Vogrinčič, sociologinja Milica Antič Gaber in igralka Tjaša Železnik.