Fajonova in Caronna ste med priporočili Evropskega parlamenta in odbora CRIM opozorila na nujno krepitev čezmejnega policijskega in pravosodnega sodelovanja, vzpostavitev urada evropskega javnega tožilstva, večjo zaščito prič in žvižgačev, na pomen raziskovalnega novinarstva in uporabo nezakonito pridobljenega premoženja v socialne namene.

Italijanski sogovorniki  so povedali, da samo korupcija vsakega Italijana stane 15 evrov na dan, da je 27 odstotkov gospodarjenja nezakonitega in da sicer ustrezne zakonodaje pristojni organi v praksi pogosto ne izvajajo.

Na povabilo italijanskega kolege Caronne  se je poslanka Fajonova v Poretti pri Bologni udeležila še strateške konference podmladka italijanske stranke Partito Democratico. Skupaj z gosti je razpravljala o novi levici v novi Evropi. Tanja Fajon ni  Salvatore Caronna sta mlade pozvala k spodbujanju solidarne, socialne in pravične Evrope po meri človeka, v kateri bodo imeli vsi enake možnosti in v kateri ne bo nepravično porazdeljenega bogastva ter nacionalistične in populistične retorike. Opozorila sta, da Evropska unija potrebuje nove usmeritve in da moramo storiti vse, da skrajni desnici preprečimo širjenje nevarnih idej, ki države vodijo zgolj v izolacijo in ne k močnejši in konkurenčni Evropi v svetu.