»Pomembno je, da se zavedamo razsežnosti tega programa in količine znanja, številnih prijateljstev in izkušenj, ki jih s seboj prinaša,« pravi evropska poslanka Tanja Fajon.

»Program je v tridesetih letih svojega delovanja omogočil ogromno. Samo v letih 2014 in 2015 se je več kot 35 tisoč študentov iz socialno ogroženih družin šolalo v tujini, medtem ko je več kot 120 tisoč mladih sodelovalo v mladinskih projektih po vsej Evropi. Skupno pa je v programu sodelovalo že več kot 9 milijonov mladih. Želim si, da bi mladi izkoristili možnosti, ki jim jih ponuja Evropska unija in nadaljevali študij ali profesionalno pot tudi v drugem okolju z drugačnimi izkušnjami. Erasmus + je resnično ponos Evropske unije in dokaz njenega učinkovitega delovanja na področju mladih, izobrazbe in združevanja.«

Zraven vsega naštetega pa Erasmus + spremljajo številne zanimive zgodbe in podatki. Erasmus + je med svojimi udeleženci zabeležil 27 odstotkov življenjskih partnerstev, katerih plod je tudi kar 1 milijon rojenih otrok med leti 1987 in 2016. 40 odstotkov ljudi je spodbudil k zamenjavi države bivanja po dokončanem študiju ali praksi. Programov izmenjav se udeleži kar okrog tisoč slovenskih študentov na leto.

Vse to nam daje še večje zadovoljstvo nadalje razvijati tako pomemben del Evropske unije, saj nam daje v vseh pogledih pozitivne življenjske popotnice.