Upam, da bo na novo izvoljeni predsednik Evropskega parlamenta Antonio Tajani tak predsednik, ki bo obenem jamčil pluralizem, politično dostojanstvo in transparentnost pri sprejemanju političnih odločitev za vse poslance in politične skupine.

Tajaniju sem sinoči čestitala ob njegovi izvolitvi in ga pozvala, da neguje vrednote, ki jih zagovarjamo Socialisti in Demokrati. Verjamem, da je Orbanov pristop k migracijam porazen, prepričana sem, da je Berlusconijevo vedenje do žensk sramotno, zavzemam se za enakost spolov in LGBTI pravice, verjamem, da bi EU morala biti vodilna sila na področju podnebnih sprememb, v boju proti utaji davkov, v zaščito žvižgačev in v nujnost gospodarske rasti in ohranjanja socialne Evrope. To so vrednote, ki jih v moji politični družini zagovarjamo in za katere se bomo borili vnaprej.

Čestitala sem tudi kandidatu za predsednika Evropskega parlamenta in vodji naše politične skupine Pitelli, ki je ponosno in pošteno do zadnjega vodil politični boj za vrednote S&D in boljšo Evropski unijo.

Zadnji tedni in dnevi so nam vzeli veliko energije, ponekod pustili tudi grenak priokus, a to je čas volitev, ki je obenem pokazal tudi vitalnost naše institucije, a po njem je nesoglasja potrebno in nujno preseči. V izzivih, ki so pred nami, bomo v Evropskem parlamentu potrebovali bolj ambiciozno in transparentno večino, kot se je pokazala med volitvami. Čaka nas naporno obdobje in naša odgovornost je, da delujemo v interesu Evropejcev in za boljšo Evropo - za ljudi."